Minecraft

Cunoști pe cineva care ar putea fi ca acest joc?

Rezumat al jocului

Nu există multe jocuri video existente în prezent, cunoscute pentru a inspira creativitatea jucătorilor săi, precum Minecraft. Pentru un joc care este destul de unic și rustic în designul său vizual, a adunat una dintre cele mai mari comunități de jucători online de până acum și a devenit un fenomen al culturii populare. Nu este neobișnuit să intri în magazine și să găsești haine, jucării și accesorii Minecraft, care toate semnifică impactul jocului asupra lumii noastre de astăzi.

Minecraft se bazează pe conceptele de sandboxing. Adică, nu există un "joc" adevărat în centrul acestuia, iar jucătorii sunt liberi să își creeze propriile lumi, modele, concepte și concepte unice și să implementeze diverse tehnici pentru a-și crea propriile jocuri pline de imaginație - la fel cum fac copiii mici care se joacă în cutii de nisip. Minecraft este o lume nelimitată a spațiului în care jucătorii pot construi orice creație pe care o visează, limitată doar de selecțiile de blocuri disponibile în joc, care în sine sunt numeroase și aproape nelimitate. Într-un sens, Minecraft este o lume în continuă evoluție în care experiența de joc în sine este limitată doar de imaginația jucătorului. Nu există două zile de joc la fel și vor exista întotdeauna experiențe noi la dispoziția jucătorilor, atâta timp cât mințile creative sunt prezente pentru a dezvolta scenarii sau concepte distractive și interesante.

Asta nu înseamnă că nu există un joc de care jucătorii să se bucure de la bun început. Jucătorii au posibilitatea de a alege un joc de supraviețuire care este integrat în pachetul principal. Aici, jucătorii își vor controla personajul și trebuie să adune toate resursele posibile pentru a începe să construiască un adăpost, unelte și alte provizii pentru a trece peste zi. Primele părți ale modului de supraviețuire sunt poate cele mai dificile, deoarece jucătorii se vor întrece contra cronometru pentru a evita pericolele nopții și nu vor avea multe resurse disponibile pentru a se proteja. În unele jocuri create de jucători, o apocalipsă zombi îi așteaptă pe jucători atunci când vine noaptea, iar acești zombi vor provoca distrugeri destul de catastrofale în lumea din jurul lor până când jucătorii vor reuși să îi ucidă sau vor rămâne protejați în adăpostul lor până la răsăritul soarelui.

În timp ce crearea de obiecte este unul dintre cele mai importante lucruri pe care jucătorii le pot face în joc, Minecraft nu oferă prea multe îndrumări cu privire la ce să facă de fapt cu creațiile lor sau cum să folosească resursele. Din fericire, comunitatea este destul de înțelegătoare în această privință și, de obicei, va interveni pentru a-i ajuta pe noii jucători atunci când aceștia sunt la început de drum în joc. În mod similar, există o multitudine de informații atât online, cât și offline în cărți pentru a folosi foarte bine tot ceea ce jocul are de oferit.

Minecraft cu siguranță nu va câștiga premii pentru aspectul său vizual, dar designul personajelor pe 8 biți îi duce pe jucători înapoi la o perioadă anterioară a jocurilor video, când era la modă și tot ceea ce era posibil din punct de vedere tehnic cu tehnologiile disponibile la acea vreme. Acestea fiind spuse, designul personajului Minecraft a devenit un simbol al culturii pop în sine, iar alte jocuri video de top de pe piața actuală au adoptat aceste modele de personaje și le-au implementat în propriile titluri.

Jucătorii care caută să scape de monotonia "jocurilor obișnuite" ar face bine să încerce Minecraft. Este cu siguranță un joc care poate trece mai multe ore doar la început, iar experiențele cu adevărat artistice îi așteaptă pe cei care sunt pregătiți să se angajeze în acest titlu pentru mai mult timp.


Informații despre joc
Data lansării 18 noiembrie 2011
Editor Mojang Studios
Evaluare totală 84%
Conținut evaluat E10+ (Everyone 10+)
Moduri de joc Un singur jucător, Multiplayer, Cooperativă, Massively Multiplayer Online (MMO), Ecran divizat
Perspective ale jucătorilor A treia persoană, Prima persoană, Realitatea virtuală
Genuri Aventură, Simulator
Teme Supraviețuire, Lumea deschisă, Fantezie, Sandbox, Copii
Platforme Linux, PC (Microsoft Windows), Mac