Rezumat


Call of Duty: Modern Warfare 3 este un joc video de tip first-person shooter, dezvoltat de Infinity Ward și Sledgehammer Games (Treyarch pentru versiunea Wii), cu Raven Software care a asistat la dezvoltare și publicat de Activision.

Storyline

Pe 17 august 2016, la câteva ore după ce l-au ucis pe generalul Shepherd, căpitanul Price și Nikolai îl evacuează pe un John "Soap" MacTavish muribund de la Site Hotel Bravo, Afganistan

.

Soap primește îngrijiri medicale într-o casă sigură condusă de aliații loialiști ai lui Nikolai în Himachal Pradesh, India, dar forțele lui Vladamir Makarov sosesc în încercarea de a ucide trio-ul. După ce medicul este doborât, Yuri, cel mai bun soldat al lui Nikolai, care îi poartă pică lui Makarov la fel de mult ca și Price, îi face lui Soap o injecție de adrenalină pentru a-i menține inima în funcțiune și îl ajută să asigure o rută sigură pentru a ieși din țară.
Între timp, războiul dintre Rusia și Statele Unite continuă, în ciuda faptului că capitala americană este securizată. Acțiunile echipei Delta Force's Team Metal - formată din sergentul Derek "Frost" Westbrook, "Grinch", "Truck" și comandantul lor, "Sandman" - facilitează retragerea armatei rusești din invazia din Lower Manhattan, New York City. Ei încep prin a distruge un turn de bruiaj aflat în vârful Bursei de Valori din New York, apoi deturnează un submarin rusesc Oscar II în East River, cu ajutorul SEAL-urilor marinei americane, pentru a folosi muniția acestuia împotriva propriei flote. În cele din urmă, Rusia își retrage forțele de pe coasta de est a SUA.
La 4 octombrie 2016, președintele rus Boris Vorshevsky își anunță planurile de a face pace cu SUA în cadrul unui summit la Hamburg. Cu toate acestea, în timpul zborului, oamenii lui Makarov deturnează avionul lui Vorshevsky și îl forțează să aterizeze forțat pe pista unui aeroport. Agentul F.S.O. Andrei Harkov încearcă să îl protejeze pe Vorshevsky, dar este ucis când Makarov apare în interiorul a ceea ce F.S.O. crede că este un elicopter de evacuare Makarov îl răpește pe președinte și plănuiește să o captureze și să o tortureze pe fiica acestuia, Alena, pentru a-l forța pe președinte să îi ofere lui Makarov acces la arsenalul nuclear rusesc care are capacitatea și puterea de distrugere a întregului continent european.


Informații despre joc
Data lansării 8 noiembrie 2011
Editor Raven Software, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Activision
Conținut evaluat M (Mature)
Moduri de joc Un singur jucător, Multiplayer, Cooperativă, Ecran divizat
Perspective ale jucătorilor Prima persoană
Genuri Aventură, Trăgător, Tactic
Teme Acțiune, Războiul
Platforme PC (Microsoft Windows), PlayStation 3, Xbox 360, Mac