GOG v Steam - Să comparăm

Este timpul să comparăm GOG cu Steam.

Este GOG un concurent bun? Își rezolvă Steam problemele datorită GOG? Haideți să aflăm în primul dintre articolele noastre Gog vs Steam!

În primul rând, o luăm de la început. Good Old Games a fost lansat în 2008 și a fost creat de compania poloneză CDP Investment sp. z o.o. - în prezent parte a CD Projekt, care este responsabilă pentru seria The Witcher. La început, GOG a promovat jocuri mai vechi într-o formă împrospătată. Toate jocurile vândute acolo erau de la sfârșitul anilor '80, '90 și începutul anilor '00, toate sunt compatibile cu sisteme de operare noi și, uneori, sunt reîmprospătate cu caracteristici suplimentare, cum ar fi un suport mai bun pentru rezoluțiile moderne ale ecranului, corecții ale interfeței de utilizare etc. În prezent, GOG este cunoscut sub numele de GOG.com și vinde și jocuri noi, de obicei titluri indie. Acesta este unul dintre primele avantaje majore față de Steam.

gog v steam

Steam a fost lansat în 2003 ca platformă pentru Counter-Strike 1.6. A trecut mult timp de atunci, iar acum este cel mai mare magazin online de pe piață. Are cea mai mare bază de utilizatori și suportă o mulțime de caracteristici interesante, cum ar fi: comunitatea online, piața și atelierul - care permite fanilor să creeze conținut personalizat pentru jocuri.

Deci, cum putem compara cel mai mare magazin din SUA, care valorează miliarde de dolari, cu un mic magazin polonez?

Poate părea amuzant din această perspectivă, dar trebuie să știți că cel mai mare avantaj al GOG față de Steam este lipsa oricărui tip de DRM. Așa este! Puteți juca orice joc, oriunde și oricând, fără acces la internet. Puteți chiar să faceți o copie de rezervă a jocurilor pe hard disk și să le păstrați acolo în caz de război nuclear.

Acesta este probabil motivul pentru care GOG a devenit unul dintre cei mai mari concurenți ai Steam de-a lungul anilor. Poți chiar să împrumuți jocurile GOG prietenilor tăi, pur și simplu... trimițându-le fișierele de instalare și gata. Totuși, acest lucru nu se aplică la anumite jocuri multiplayer, așa că, dacă un joc necesită un cont sau o cheie de CD validă, s-ar putea să nu îl puteți partaja astfel, deoarece aveți nevoie de o cheie sau de un cont separat pentru ca acest lucru să funcționeze.

Imaginați-vă că împrumutați un joc prietenului dvs. folosind Steam. Poți partaja un joc pe un anumit cont Steam dacă se conectează mai întâi pe mașina ta, dar dacă altcineva se joacă mai târziu oricare dintre jocurile tale, nu poți folosi contul tău Steam pentru a juca jocuri, ci trebuie să aștepți până când acea persoană termină sesiunea. Ceea ce este foarte aiurea că nu poți face asta. În vremurile bune, puteai să dai un CD-ROM prietenului tău și puteai împrumuta jocurile celuilalt. Dar acesta este trecutul, să ne concentrăm asupra prezentului.

gog v steam

Cel mai mare avantaj în dezbaterea dintre gog și steam este catalogul Steam. Acesta are cel mai mare catalog de jocuri pentru PC din întreaga lume, unele jocuri nu sunt pe Steam din cauza unor probleme evidente de afaceri - de exemplu, toate jocurile noi ale Electronic Arts nu mai sunt acolo deoarece EA are propria platformă, Origin.

Rămâneți cu noi pentru următorul articol GoG vs Steam.

One Reply to “GOG v Steam – Lets Compare”

  1. First of a few articles on this. I’m learning a lot about GoG!

Comments are closed.